Blogitekstisuositus

Tänään tahdon

Tänään tahdon metsään. Tahdon haistella metsän kosteutta ja nähdä peurat ja ketun ja korpin ja muurahaiset. Tahdon löytää sieniä. Ta...

lauantai 20. helmikuuta 2016

Minulla on ystäviä, jotka työskentlevät turvapaikan hakijoiden kanssa - vapaaehtoisina ja palkattuina.
Suurin osa ei kerro tekemästään työstä julkisesti
ja osa kertoo avoimesti toimistaan.
Ymmmärrän hyvin ensinmainittuja,
kun näen millaista paskaa sataa niskaan niille, jotka ovat avoimia: joka sanakäänne ja kirjoitusvirhe tutkitaan suurennuslasilla ja pienikin "virhe" on syy ampua kovillla. Ja kauhu-uutiset linkitetään heille saatesanoin: "mitäs minä sanoin?" tai "mitäs mieltä nyt olet?".

Ja vaikeneminen on myöntymisen merkki, sanotaan.
Joskus lisään lusikkani soppaan ja avaan sanaisen arkkuni.

Olen vahvasti sitä mieltä, että ihminen tarvitsee turvaa, turvallisen elinpaikan ja vapauden opettaa, oppia, laulaa ja soittaa, kuulua mihin uskontokuntaan haluaa tai olla kuulumatta, rakastaa sukupuoleen katsomatta ja olla elossa riippumatta mihin heimoon sattui syntymään. Ihminen tarvitsee myös oman ruumiinsa itsemääräämisvallan. Ja tämä kaikki riippumatta ihonväristä tai kielestä.

Niinniin mutta ne on elintasopakolaisia ja pelkkiä miehiä ja miksi ei naisia ja lapsia...

Jos pakolaisina olisi tullut naisia ja lapsia, olisi huuto kaikunut päinvastaisena. Miksi lähetetään vain elätettäviä, jotka eivät vielä vuosiin kykene tuottavaan, yhteiskuntaa pönkittävään työhön? Lähettäisitkö sinä äitinä lapsesi yksin matkaan täysin tuntemattomaan? Tai miehenä vaimosi ja lapsesi? Kun systeemi ei toimi niin, että ostetaan menolentolippu kohdemaahan ja lähdetään matkaan...

Ja miksi ei lähetetä sitä sun tätä?
En usko, että lähtömaassa on käynnissä valintaprosessit kuka saa lähteä ja kuka ei.

Vai oliko se niin, että lähettävät komeita nuoria miehiä kylvämään rotunsa geenejä pohjoisiin junttikansoihin?
No olishan se mukavampi keino kuin se Adolfin....

Minulle ihminen on hyvä, kunnes toisin todetaan. En pysty/jaksa/halua elää kokoajan ajatellen negatiivisia asioita kanssaihmisistä. Jos osoittaudut kusipääksi, hyväksikäyttäjäksi tai juntiksi, olet sitä riippumatta syntyperästäsi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti